Hlavní obsah

Za znásilnění studentky na hřbitově padly přísné tresty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Za znásilnění dvaadvacetileté studentky práv na plzeňském hřbitově padly definitivné tresty v rozsahu pět až devět let. Roman Tokár, Zdeněk Ouředník a Miroslav Bureš před třemi lety přepadli a znásilnili mladou dívku, do té doby ještě sexuálně nezkušenou.

Článek

Tresty v rozsahu pět, sedm a devět let rozdal v odvolacím jednání pražský vrchní soud. Potvrdil tak lednový verdikt Krajského soudu v Plzni.

U již dříve devětkrát soudně trestaného Tokára a u Ouředníka zahrnují tresty i předchozí odsouzení za oloupení dvou dalších dívek, z nichž jednu Tokár rovněž znásilnil.

Studentka práv byla znásilněna v noci na prvního máje 2004. Tokár, Ouředník a Bureš na dívku narazili, když se v noci vraceli z bujarých oslav vstupu Česka do EU. Dívka šla domů z "pálení čarodějnic", psala SMS a sedla si k tomu na lavičku před plzeňským hřbitovem.

Pod výhružkou násilí ji znásilnili

Trojice mužů podle obžaloby pod pohrůžkou násilí donutila dívku k tomu, aby s nimi přes zeď přelezla na hřbitov, a odtáhli ji do jeho zadní části. Tokár a Ouředník oběť podle obžaloby povalili na zem a Tokár ji prý čímsi zezadu uhodil do hlavy. Ouředník s ní údajně souložil, Tokár ji podle obžaloby přinutil k orálnímu sexu. Pak dívku prý oba znásilnili znovu.

Když odešli, přistoupil k ní Bureš, který dosud vše zpovzdálí sledoval. Dívku podle obžaloby povalil na zem a pokusil se o pohlavní styk. Kvůli fyzické indispozici se mu to ale nepodařilo, a tak z místa odešel. Obžalovaní se hájí tím, že šlo o dobrovolný sex, že dívku k ničemu nenutili.

Dívka neměla do té doby žádnou zkušenost, pokud jde o pohlavní styk. Podle psychologů a ošetřujících lékařů utrpěla těžkou psychickou újmu.

Proti dnešnímu rozhodnutí se již nelze odvolat, možné je pouze dovolání k Nejvyššímu soudu.

Reklama

Výběr článků

Načítám