Hlavní obsah

Matka týraného Ondřeje obviněna ze zbavení osobní svobody

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Policisté ve středu obvinili Kláru Mauerovoou, která podle nich od prosince loňského roku týrala v Kuřimi svého sedmiletého syna Ondřeje, z trestného činu zbavení osobní svobody. Již dříve ji kriminalisté obvinili z týrání a nyní se tak zpovídá ze dvou trestných činů. Za oba jí hrozí až osmileté vězení.

Článek

Mauerová si obvinění již převzala, jelikož je stíhána vazebně. Kriminalisté v současnosti také prověřují, kdo všechno o týrání jejího syna věděl.

Žena chlapce svazovala nahého v komoře pod schody v rodinném domku v Kuřimi. Policie zatím neuvedla, že by připravovala obvinění dalších osob.

V médiích se objevily informace, podle nichž věděla o týrání Ondřeje ještě jeho teta Kateřina Mauerová a dále Hana Bašová, které děti říkaly teta Nenci. Chlapec byl údajně svazován a zavírán do stísněných prostor nejen v Kuřimi, ale i v brněnském bytě, kde dříve s matkou bydlel, a také v brněnském Domě dětí a mládeže Paprsek, který vedla jeho teta Kateřina.

Klára Mauerová, studentka sociální pedagogiky, u výslechu řekla, že nezvládala výchovu syna, proto jej prý trestala. Hoch v komoře obvykle lehával na kartonu nebo na holém betonu. Jíst i pít dostával nepravidelně a málo, přičemž ani při stravování mu nebyly uvolňovány spoutané ruce. Tělesnou potřebu hoch vykonával do kbelíku přistaveného v komoře. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám