Hlavní obsah

Poslanec přiznal, že srazil cyklistu, udal ho anonym

RYCHNOV NAD KNĚŽNOU

Na křižovatce u Dobrušky na Rychnovsku měl v dubnu letošního roku poslanec Josef Ježek (ODS) zavinit dopravní nehodu, při které nedal přednost cyklistovi na hlavní silnici. Na nehodu v těchto dnech dopisem upozornil policii anonym.

Článek

Sám Ježek nehodu potvrdil a uvedl, že cyklista utrpěl pouze drobná poranění. Případem se nyní začali zabývat policisté.

"Jel jsem ve velmi malé rychlosti a cyklistu jsem přehlédl, bylo to jen takové šťouchnutí. S cyklistou jsme se dohodli, že by kvůli tomu bylo zbytečné volat policii. Pro jistotu jsem ho odvezl do rychnovské nemocnice, kde zjistili pouze drobná poranění," řekl Ježek.

Cyklista údajně utrpěl vážná zranění

Poslanec se chtěl s mužem dohodnout na odškodnění, cyklista však po zjištění, že je Ježek poslancem, údajně navýšil své požadavky. "Myslím, že to je celé o tom, aby mě zkusil takzvaně podojit," řekl Ježek.

Podle tvrzení anonymního svědka v dopisu zaslaném policii, utrpěl cyklista vážná zranění jako odřeniny, pohmožděniny na břiše i nohou. Anonym také uvedl, že měl Ježek při zranění cyklisty přivolat k nehodě policisty.

"V případě nějakých pochyb mohl policii přivolat poškozený cyklista, ten však své nároky začal stupňovat až poté, co zjistil, že jsem poslanec," řekl Ježek.

Dlouhá doba od nehody

Poslanec se domnívá, že by za dopisem mohl stát samotný poškozený cyklista. Podle Ježkových slov totiž na místě nehody nikdo jiný nebyl. Ježek případ předal pojišťovně a svému právnímu zástupci.

Policie se nehodou zatím nezabývala, protože o ní dosud nevěděla. "Předmětem vyšetřování bude, zda se nehoda skutečně stala, jaké měla následky a kdo ji zavinil," řekl ředitel rychnovské policie Zdeněk Hlaváček.

Na okolnosti nehody se policisté bude ptát Ježka i poškozeného. Kvůli téměř měsíci od nehody však podle Hlaváčka půjdou některé věci kolem nehody jen těžko zrekonstruovat. Vyšetřování by policie chtěla uzavřít do měsíce.

Reklama

Výběr článků

Načítám