Hlavní obsah

Exekutor našel v bytě roky starou mrtvolu

Právo, Josef Gabzdyl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NOVÝ JIČÍN

Několik let starou mrtvolu muže našel exekutor v pondělí ráno v jednom z bytů na ulici Msgre. Šrámka v Novém Jičíně. Po prvotním ohledání kostry odborníci určili dobu smrti na dva až tři roky, sousedé ale tvrdí, že muže neviděli nejméně deset let.

Článek

Exekutor vstoupil za policejní asistence do bytu kvůli tomu, že 53letý muž neplatil mnoho let podnájem. Protože soudní obsílky nikdo nepřebíral, pře se táhla ještě z devadesátých let minulého století. Jaký to však byl šok, když v bytě našli kostru podnájemníka.

"Soudní lékař odhadl stáří pozůstatků na dva až tři roky, více o době úmrtí i způsobu smrti řekne soudní pitva," uvedl novojičínský policejní mluvčí Zbyněk Tomšík.

Sousedé: Zemřel už dávno

Sousedé jsou ale přesvědčeni, že muž umřel mnohem dříve. V bytě se prý našly jen noviny z roku 1995, do stejné doby lidé v domě datují okamžik, kdy muže naposledy viděli.

"Měl problémy s alkoholem, ale pak najednou zmizel. Mysleli jsme, že byt je prázdný. Žádný smrad jsme necítili, jen se tady objevovaly masařky," uvedla jedna ze sousedek. Domem prý nejčastěji kolovala zpráva, že muž je ve vězení.

Byt asi prodají

Ředitel městského bytového podniku Miloslav Holiš problém věčného neplatiče zdědil od předchůdce. "Nastoupil jsem v roce 2005 a začal tento dlouhodobý případ okamžitě řešit. Případ byl několikrát u soudu, obsílky nikdo nepřebíral, museli jsme dodržet všechny lhůty a teprve včera tam tedy vstoupil exekutor. Za svého předchůdce nemohu mluvit," uvedl ředitel.

I jeho skutečný "kostlivec ve skříni" velmi překvapil. "Ještě jsme v nadsázce říkali, co kdyby tam ještě byl. Když se to však ukázalo jako pravda, tak byli všichni v šoku," přiznal.

Muž prý má ve městě dceru, ale ta se s otcem kvůli dlouhodobým sporům nestýkala. Byt je nyní zapečetěn, po vyšetření případu bytový podnik prostory vyklidí a vydesinfikuje. "Poté ho zřejmě nabídneme k prodeji, zájemce se určitě najde," dodal ředitel Holiš.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám