Hlavní obsah

Policie obvinila muže ze založení série požárů

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VAMBERK

Policie viní devětadvacetiletého muže z Vamberka, že v noci ze soboty na neděli z nedbalosti způsobil požár hospodářské usedlosti ve Vamberku - Popluží. Škoda na nově zrekonstruované budově a stodole činí 1,5 miliónu korun.

Článek

"Zapalovačem zapálil suchou trávu vedle podezdívky hospodářské budovy. Od ní chytla dřevěná stěna a oheň se rozšířil po celém stavení. Muž nestačil požár uhasit, nezavolal pomoc a odešel domů," uvedla Vlasta Lepková z policejního ředitelství v Rychnově nad Kněžnou. Hasiči se o ohni dozvěděli krátce po půlnoci od řidiče, projíždějícího po nedaleké silnici.

"Po příjezdu hasičů byl už požár v konečné fázi. Hasiči v dýchacích přístrojích nasadili šest vodních proudů a požár dostali pod kontrolu. Voda byla na místo dopravována kyvadlově z řeky Zdobnice a z hydrantu na náměstí ve Vamberku," uvedla mluvčí hasičů Martina Žahourková. Zasažena byla celá nově zrekonstruovaná zemědělská usedlost o rozměru 40 x 10 metrů a stodola 8 x 12 metrů.

Požárů má muž na svědomí asi více

"Požár vznikl ve stodole, kde bylo uskladněno seno, nakladač a drobné nářadí. Ze stodoly plameny přeskočily na celodřevěnou obytnou budovu a zcela ji zničily. Ještě před příjezdem hasičů se podařilo sousedovi a policejní hlídce vyvést z hořícího objektu dva koně a psa," uvedla mluvčí. Požár se podařilo zlikvidovat až před šestou hodinou ráno.

Policisté během vyšetřování zjistili, že se nejedná o první požár, který má muž na svědomí. Je totiž podezřelý, že koncem dubna zapálil hořící cigaretou gauč, na kterém spal v půdním prostoru domu ve Vamberku. Došlo k požáru domu a škodě 100 tisíc korun. Ještě ten den zapálil plakát na dveřích neobydleného domu rovněž ve Vamberku.

"Od plakátu shořela celá budova. Způsobená škoda převyšuje 171 tisíc korun. Vyšetřující komisař muže ještě v neděli obvinil z trestného činu obecného ohrožení a podal podnět na návrh vzetí do vazby. Pokud se vina muže prokáže, hrozí mu až tři roky vězení," dodala Lepková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám