Hlavní obsah

Policie prověřuje, zda ztracená Anna není Karolína

– BRNO
Právo, Aleš Honus

Policie začala prověřovat možnost, že by dívka Anna, která před týdnem zmizela z brněského Klokánku, mohla být ve skutečnosti Karolína Planá, která zmizela před deseti lety jako čtyřletá. Česká justice poslala jejího otce Jaroslava Planého za vraždu Karolíny na třináct let do vězení, přestože její tělo se dosud nenašlo a důkazy proti Planému byly pouze nepřímé.

Článek

Skutečnost, že se policie souvislostí mezi případy Anny a Karolíny vážně zabývá, potvrdila Právu v pátek mluvčí jihomoravské policie Jana Šípková. "Tým kriminalistů informací o možné spojitosti disponuje a bude s ní dále pracovat. To je vše, co vám mohu říci," řekla Šípková.

V rámci pátrání po Anně provedli policisté v noci na pátek několik domovních prohlídek, mezi jinými prohledali také byt novináře Jakuba Patočky. [celá zpráva]

Matka ztracené Karolíny Plané Bohdana Sysalová tvrdí v pátečním vydání deníku Právo, že souvislost mezi oběma případy ji napadla hned ve chvíli, kdy média informovala o případu Aničky, dívky s neznámou totožností.

Vypadají na fotografiích podobně, mají světle hnědé vlasy, široká ústa a odpovídá i věk - pokud by Karolínka žila, bylo by jí teď čtrnáct let. "Za tak dlouhou dobu se děti hodně změní," řekla Právu matka, která svou dceru dosud považovala za mrtvou a nyní ji svitla nová naděje.

Tělo se nikdy nenašlo

Jaroslav Planý, který byl odsouzen v roce 2000 za vraždu Karolíny a dodnes sedí v mírovské věznici, nikdy nepřiznal vinu a tvrdí, že dcera byla unesena.

Karolínku odvezl Planý z domu začátkem září 1996 v den jejích čtvrtých narozenin. Odjel s ní z Krnova a od té doby ji nikdo neviděl. Planý tvrdil, že vzal do auta neznámého stopaře, který ho ale omráčil a když se probral, byl pryč i s dcerou.

Soudy mu ale neuvěřily a na základě nepřímých důkazů ho uznaly vinným z vraždy. Policisté se domnívali, že Karolínku zavraždil a někde zakopal.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám