Hlavní obsah

Ostravská policie omylem zatkla lupičova dvojníka

– OSTRAVA
Právo, hon

Těžké chvíle minulý pátek prožíval 41letý muž z Ostravy, kterého zatkli policisté a sdělili mu, že ho podezírají z bankovní loupeže. Dokonce mu k jeho údivu pustili několik hodin starý videozáznam z banky, na kterém viděl téměř identického muže, jak bere peníze a opouští pobočku GE Money Bank v Ostravě-Hrabůvce. Nakonec ale po několika hodinách vyšlo najevo, že na videozáznamu je opravdu dvojník.

Článek

"Už když jsme mu řekli, z čeho ho podezíráme, tak řekl, že má pravděpodobně dvojníka, protože ho na ulici často zdraví neznámí lidé," uvedl kriminalista Radovan Vojta.

Takovému vysvětlení policisté zpočátku vůbec nevěřili, protože podobné výmluvy občas používají pachatelé, kteří jsou usvědčováni videozáznamem. Navíc vyšlo najevo, že krátce před přepadením se muž právě v okolí banky pohyboval a oproti svým zvyklostem nebyl v zaměstnání.

Nakonec ale policisté důkladně prověřili alibi zatčeného muže a po šesti nepříjemných hodinách, které strávil na policejní stanici, ho propustili na svobodu. "Sám uznal, že podoba s pachatelem je opravdu velká," dodal policista.

Po dvojníkovi neznámé totožnosti, který se při přepadení nijak nemaskoval, kriminalisté vyhlásili pátrání, poskytli médiím také jeho fotografii z banky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám