Hlavní obsah

Hledaný muž napadl policisty, ukradl jim zbraň a utekl

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARLOVY VARY

Služební pistoli z pouzdra ukradl ve středu krátce před půlnocí policistovi při zatýkání v Ostrově na Karlovarsku 28letý Ivan Žigmund ze Stráže nad Ohří. Pachatel je na útěku a policie po něm vyhlásila pátrání, při kterém využívá nejenom psovody, ale také vrtulník. Policie muže zastavila a legitimovala na křižovatce ulic Dukelských hrdinů a Nejedlého.

Článek

"Muž předložil cestovní pas a následnou lustrací policisté zjistili, že je podezřelý z majetkové trestné činnosti a okresní státní zástupce z Chomutova vydal souhlas k jeho zadržení. Policisté proto muže poučili podle zákona a chtěli provést bezpečnostní prohlídku, během které se podezřelý pokusil o útěk. Byl však zadržen a pomocí hmatů a chvatů zpacifikován," popisovala mluvčí karlovarské policie.

"Ve chvíli, kdy se policisté snažili nasadit muži pouta, začal se opět aktivně bránit a došlo k potyčce, při které zasahujícímu policistovi vyškubl z pouzdra služební pistoli s patnácti náboji v zásobníku. Natáhl závěr zbraně, namířil na policisty a utekl. Pachatel nevystřelil a nikdo nebyl zraněn," konstatovala Papežová s tím, že byly mezi jednotlivými okresy provedeny uzávěry. "V současné době probíhá po pachateli rozsáhlá pátrací akce i s využitím vrtulníku," dodala.

"Muž na útěku se jmenuje Ivan Žigmund, je vysoký asi 175 cm, štíhlé postavy, má oválný obličej, modré oči, hnědočerné krátké vlasy, krátký knír a bradku. Oblečen byl do šusťákové mikiny šedé barvy se svislými světlými proužky na rukávech a do béžových kalhot. S největší pravděpodobností je stále ozbrojen," popsala mluvčí.

Pátrací akce probíhala i ve středu odpoledne. "Do pátrací akce je zapojena stovka policistů pořádkové jednotky, pět psovodů se psy a již zmiňovaný vrtulník. Prohledávají okolí a objekty, kde by se mohl ozbrojený pachatel skrývat. Zatím bez bližšího výsledku," uzavřela mluvčí západočeské policie Martina Kohoutová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám