Hlavní obsah

Oplzlosti o političce šířil starostův domácí počítač

– NEMANICE
Právo, Patrik Biskup

Na přelomu roku se na stránkách jedné internetové seznamky objevil silně eroticky zabarvený profil, který měl údajně patřit bývalé starostce Nemanic na Domažlicku Vlastě Talašové. Text v profilu byl ještě doplněn o naaranžované obscénní fotografie a další urážlivé texty, které z dvaačtyřicetileté političky udělaly chlípnou nymfomanku.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky
Článek

"Chci všechny kocoury, jsem pořádně nadržená. Hej samci, chci si užít, rychle zavolejte." S touto výzvou se na přelomu roku objevil na internetové seznamce profil bývalé starostky.

Součástí profilu byly i osobní údaje včetně celého jména, adresy a telefonního čísla do bydliště. Kriminalisté nyní zjistili, že nelichotivý profil se dostal na web z domácího počítače současného starosty Ivana Bartoška. Nikoho ale za to potrestat nemohou. Nevypátrali totiž, kdo z rodiny za tímto jednáním, kvalifikovaným jako trestný čin pomluvy, stojí.

Policie případ odložila

"Nikdo z rodiny se k tomu nemá. Proto jsme případ odložili. Nepodařilo se nám zjistit konkrétní osobu, která profil poškozené vytvořila a poslala na internet ," uvedl v úterý tachovský policejní ředitel Jaromír Kníže. Sám starosta na dotaz Práva odmítl, že by se kdokoli z rodiny na založení profilu Talašové podílel. "Nemáme to ani zapotřebí," reagoval.

Talašová si po zveřejnění inzerátu na seznamce užila doslova peklo. "Byla jsem v šoku, když zavolal první úchylák. Vůbec jsem nevěděla, o co jde. Až když mi jeden z těch volajících řekl, ať se podívám na internet, že tam mám pěkně nechutnou fotku. Když jsem otevřela patřičnou adresu, málem mne museli křísit. Kromě smyšlených údajů o mé osobě s nechutným komentářem tam byly dvě mé fotky z maturitního plesu a dále tvrdý pornografický snímek nahé ženy ve vaně, které nebyla vidět hlava," vzpomínala Talašová na šokující chvíle po zhlédnutí svého profilu na seznamce.

Postup policie přezkoumá státní zastupitelství

Původně případ šetřili místní policisté a kvalifikovali ho jako přestupek. Státní zástupkyně ale dala pokyn, aby byl případ vyšetřován jako trestný čin a dále rozhodla o vyloučení domažlické policie z vyšetřování kauzy kvůli možné podjatosti, neboť Bartoškova manželka pracuje na místní kriminálce.

Co bylo motivem pro skandalizování Talašové se dá jen spekulovat. Je veřejným tajemstvím v obci, že obě rodiny si jdou po krku. "Začalo to když jsem se jako starostka odmítla podílet na rozhodnutích, která nebyla v zájmu obce," řekla Talašová.

Ta se proti usnesení policie o odložení případu bude bránit. "Už jsem podala stížnost. Policie nevyvinula potřebné úsilí ke zjištění pachatele. To přece nejde, aby o mě někdo beztrestně veřejně šířil takové oplzlosti. Když si vzpomenu na to, jak mi volali různí sexuální devianti, tak mi naskakuje husí kůže," uzavřela Talašová. Postup policie nyní přezkoumá státní zastupitelství.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám