Hlavní obsah

Advokát chtěl za peníze pomoci vězni na svobodu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Policie obvinila z podvodu 31letého brněnského advokáta. Podle kriminalistů vylákal od svého klienta 500 tisíc korun. Za to slíbil, že zařídí obnovu procesu a jeho propuštění z výkonu trestu. Navíc údajně požadoval milión korun pro uplacení soudce.

Článek

"Obhájce peníze vylákal pod vědomě smyšlenou legendou, že zařídí úspěšné povolení obnovy řízení. Navíc sliboval i ovlivnění svědků, kteří by v vypovídali ve prospěch odsouzeného," řekla Veronika Dumková z útvaru odhalování korupce a finanční kriminality služby kriminální policie a vyšetřování.

Další peníze, milión korun, chtěl podle Dumkové na podplacení soudce. Podle policie ale svědky ani soudce v této souvislosti nekontaktoval.

"Peníze použil pro vlastní potřebu. Stejně chtěl naložit i s druhou sumou," řekla Dumková. Dodala, že kriminalisté už advokáta zadrželi a státnímu zástupci předali návrh na jeho vzetí do vazby. Pokud se dostane před soud, může ve vězení strávit až osm let.

Představitelé Advokátní komory v Brně či v Praze o případu zatím nebyli policií informováni. Pokud bude proti obviněnému advokátovi podána i kárná žaloba, kárné řízení bude pozastaveno až do ukončení vyšetřování či soudního procesu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám