Hlavní obsah

Teta týraného Ondřeje vede centrum kroužků pro děti

Právo, ČTK, tyš, jac

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Kateřina Mauerová, sestra Kláry Mauerové, která je obviněná z týrání osmiletého Ondřeje Coufala, vede Dům dětí a mládeže Paprsek v Komárově. Z výpovědi dítěte vyplývá, že "teta Katka" o jeho trýznění věděla.

Článek

"Jsem přesvědčená, že v Ondrově výpovědi nesouhlasí velké množství věcí a že se to podaří doložit," řekla Kateřina Mauerová v reakci na Ondřejovu výpověď, která unikla do médií. [celá zpráva

Paprsek spadá pod Dům dětí a mládeže Junior Na Dornychu a jeho ředitel Karel Kincl včera Právu řekl, že zatím Mauerovou ve funkci vedoucí Paprsku ponechal. "Pracuje u nás od roku 1997, od roku 1998 Paprsek vede. Vždycky pracovala velice dobře a obviněním zveřejněným v médiích nemohu uvěřit. Policie nás zatím nekontaktovala, musím ctít presumpci neviny," uvedl.

"Nenci čeká na výslech"

Klára a Kateřina Mauerovy mají ještě třetí sestru Gabrielu Pokornou. "Klára byla ten poslední člověk, který by byl něčeho podobného schopen. Stejné je to i u Kateřiny," řekla druhá sestra Kláry Mauerové Gabriela Pokorná.

Ve výpovědi Ondřeje se objevuje i "Nenci", která rovněž měla o jeho sužování vědět, když pobýval v Komárově.

"Je to přezdívka externí pracovnice Paprsku," uvedl Kincl s tím, že tato žena vypomáhá v domě mimo jiné s úklidem. "Kateřině Mauerové jsem dal do konce května dovolenou. Druhá uvedená žena ve výpovědi se s médii nechce bavit do doby, než ji vyslechne policie, což se zatím nestalo," řekl Kincl.

Do kroužků v Paprsku chodí kolem tří set dětí, několik rodičů už řediteli volalo a ptalo se, zda jsou zveřejněné informace o týrání pravdivé. "Celá kauza nás samozřejmě velice poškozuje," dodal Kincl.

Děti chce do péče otec

O svěření dětí do péče teď usiluje jejich otec Radek Coufal. Stále bydlí v ulici Krásného v Brně - Židenicích, přímo naproti základní škole. Temní ředitelka Anna Velanová Právu potvrdila, že ani jeden ze synů Mauerové tam nechodí ani nechodil.

Starší šedovlasá žena bydlící v bytě v prvním poschodí řekla, že v době před rozvodem žila rodina spořádaně, společně chodili ven.

Sousedi rodičů Mauerové, kteří bydlí v Došlíkově ulici, Právu sdělili, že do bytu přicházela Mauerová s oběma chlapci, ale nikdy neviděli žádnou dívku.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám