Hlavní obsah

Policie zkoumá, zda matkou Anny není někdo z rodiny

– BRNO

Policie stále pátrá po pohřešované Anně, která v sobotu utekla ze zařízení pro opuštěné děti Klokánek. Dívka má těžkou sociální fobii. Brněnský policejní ředitel Jaroslav Vaněk v pondělí řekl, že věří, že dívku najdou v průběhu pondělí nebo úterý. Její pravá identita není známá, do rodiny se dostala těžko uvěřitelným způsobem. Policisté nyní šetří, zda matkou není některá žena z rodiny, v níž v posledních měsících bydlela.

Článek

"Je logické začít pátrat tady," soudí brněnský policejní ředitel Jaroslav Vaněk. Třicetiletá Klára Mauerová, která je nyní ve vazbě kvůli týrání osmiletého syna Ondřeje, má dvě sestry, dvaatřicetiletou Gabrielu a skoro o dva roky starší Kateřinu.

Pravá identita dívky není úřadům známa už deset let. Teprve letos v březnu, kdy ji soud svěřil do péče Kláry Mauerové, dostala celé jméno a datum narození.

Soudkyně: matkou Anny je zřejmě narkomanka

"Třináctiletá dívka nejspíš nikdy neměla rodný list. Nechodila ani do školy, neměla ani pojištění a další doklady. Její biologická matka, pravděpodobně drogově závislá žena ze Vsetínska, porodila dítě nejspíš doma," řekla v pondělí novinářům soudkyně Jaroslava Rezová.

Právě ona rozhodla letos v březnu o svěření dívky do péče Kláry Mauerové, která je nyní ve vazbě za údajné týrání syna Ondřeje. Soudkyně při rozhodování vycházela ze čtyř posudků, které hovořily ve prospěch ženy, a výpovědí Mauerové, její rodiny i samotné Anny.

Rozsudek ještě není pravomocný a dá se předpokládat, že ho vyšší soud kvůli odvolání sociálních pracovníků zruší.

Dívka  se může ukrývat v lese

Po dívce nyní pátrá i vrtulník a asi stovka policistů. Vaněk řekl, že dívka zná způsoby, jakými přežít v lese, a proto není vyloučeno, že se ukrývá. Její porucha má prvky autismu a dívka je silně fixována na rodinu, s níž bydlela.

Policie prověřuje několik verzí zmizení dívky, že utekla sama, že jí někdo pomohl a i to, že dívku někdo unesl. [celá zpráva]

Syna svazovala v komoře

O osvojení Anny požádala Mauerová před třemi roky. Jejího osmiletého syna Ondřeje našla policie minulý týden svázaného v malé komoře. [celá zpráva]

Anna se do rodiny dostala poté, co zemřela babička Mauerových, která se o ni starala. K ní se dívka dostala před deseti lety od neznámým lidí, kterým ji hlídala. Jednou si jí prý nepřišli vyzvednout , a tak jí dívka zůstala na starost. Policie nyní šetří, co je na této verzi pravda a zda rodina, která měla Annu v péči, nakonec není její vlastní.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám