Hlavní obsah

Hasiči zachraňovali dítě, kterému v nábytku zůstal prst

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LUHAČOVICE

V pátek ráno vyjížděli hasiči v Luhačovicích na pomoc při záchraně malého dítěte, kterému se v rámu manželské postele zasekl prst. Přivolaní hasiči odřezali část postele a s holčičkou odjeli na hasičskou stanici, kde ji z nedobrovolného zajetí osvobodili. Dívka utrpěla drobné zranění.

Článek

"Hasiči po příjezdu na místo zjistili, že čtrnáctiměsíční holčička strčila prstíky do dírek perforovaného boku rámu manželské postele a nemohla je vytáhnout," uvedl mluvčí Zlínských hasičů Ivo Mitáček.

Zoufalým a vystresovaným rodičům se podařilo vytáhnout tři prstíky, ale poslední čtvrtý zůstal v dírce zaklíněný. Otec proto na pomoc zavolal hasiče, kteří na místo přijeli za pár minut.

"Běžnou cestou už nebylo možné napuchající prstík vytáhnout, a proto byli hasiči nuceni rozstřihnout rám postele speciálním hydraulickým vyprošťovacím zařízením," doplnil mluvčí.

Po odstřižení části rámu postele byla holčička převezena na stanici hasičů v Luhačovicích, kde byl zbytek rámu opatrně rozřezán ručně ve svěráku a za pomoci rozbrušovací pily i pilky na železo.

"Zraněný a pohmožděný prstík byl uvolněn, ale bylo nutné ho ošetřit. Po dohodě se zdravotnickou záchrannou službou si dítě převezl sám otec na úrazové oddělení nemocnice ve Zlíně," ukončil popis netradičního zásahu Mitáček.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám