Hlavní obsah

Chlapec dostal pedofila do basy a pak ho vykradl

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KLATOVY

Byl jedním z poškozených a zároveň korunní svědek, který svou výpovědí pomohl policii usvědčit partu německých pedofilů ze sexuálního zneužívání dětí na Klatovsku. Jen co ale za trojicí cizinců zaklapla vězeňská brána, šestnáctiletý hoch se pomstil po svém. Vloupal se do zámku patřícího jednomu z nich a sebral odtud lup za statisíce korun.

Článek

Ke krádežím došlo v lednu a v březnu. "Až nyní se nám případ podařilo objasnit. Máme podezření na jednoho z mladíků, kterého cizinci pohlavně zneužívali. V následujících dnech by měl vyšetřovatel zahájit jeho trestní stíhání. Zajistili jsme i odcizené věci," řekl ve středu Právu zdroj obeznámený s případem.

Policie zatím nechce případ oficiálně komentovat s ohledem na to, že se jedná o mladistvého pachatele.

Nejdřív zmizely varhany, potom auto

Podle informací Práva se mladík vloupal do zámku patřícímu německému profesorovi Heinzu Winfriedovi Müllerovi. Dvaašedesátiletého Němce zatkla policie loni v listopadu v rámci velké razie na pedofily lovící v českém příhraničí.

Zloděj vnikl oknem do objektu, který po zatčení Müllera nyní spravuje jeho manželka. Nejprve ukradl varhany a potom vozidlo mercedes, se kterým později u Žinkov na Plzeňsku havaroval.

V době krádeže byl hoch na útěku z dětského nápravného zařízení v Hostouni. V areálu zámku se dobře orientoval, což podpořilo dřívější spekulace o tom, že zde docházelo k sexuálním orgiím s dětmi. Oficiálně se na zámku z 18. století, kde v minulosti pobýval a pracoval historik František Palacký, konaly různé kulturní akce.

Majitele zámku vyšetřují v Německu

Müller je v současné době ve vyšetřovací vazbě v Německu. Krátce po jeho zatčení provedli čeští policisté na žádost německých kolegů domovní prohlídku v zámku.

"V objektu jsme zajistili některé materiály, které jsme předali německé straně v rámci právní pomoci," řekla klatovská státní zástupkyně Jiřina Vítovcová.

Müller přitom není české policii neznámý. Rok poté, co ho německý soud v lednu 1997 podmínečně propustil z vězení, kde si odpykával trest za sexuální zneužívání dětí, byl obviněn ze stejného trestného činu domažlickou policií. Soud ho kvůli nebezpečí z ovlivňování svědků poslal do vazby. Z ní se po několika měsících vykoupil miliónovou kaucí. Další zatčení následovalo v květnu 2000, kdy zahájili trestní stíhání klatovští kriminalisté opět v souvislosti s dětskou pornografií. Ze všech podezření se nakonec prokázala u soudu jen část a Müller dostal letos v červnu roční trest vězení s podmínkou na dva roky.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám