Hlavní obsah

S pytlákem století začalo nové kolo procesu

Právo, Jan Chmelíček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Před senátem Okresního soudu Brno-venkov začalo ve středu nové kolo procesu s pytlákem století Josefem Konečným z Ořechova u Brna, kterého žaloba viní z pěti trestných činů, mj. z ublížení na zdraví, za které mu hrozí až osm let za mřížemi.

Článek

Konečný, profesí puškař, se zodpovídá z toho, že 25. října 2005 přišel podnapilý domů, vzal zbraň a vypravil se k domku, kde byla jeho manželka na návštěvě u přítelkyně. Začal na dům střílet a vyhrožoval kamarádce své údajně nevěrné manželky a dalším lidem v domě zabitím. Vystřelil přitom také k silnici, kde zranil mladého muže, jedoucího kolem v autě.

Řádění možná jen domnělého paroháče přivedlo však policii ke skutečným parohům - při domovní prohlídce u něj kromě arzenálu zbraní našli také 1350 srnčích, jeleních, mufloních a daňčích trofejí mnohamiliónové ceny, množství masa a stažených kůží.  [celá zpráva] Jeho pytláctví však bude posuzováno odděleně v jiném procesu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám