Hlavní obsah

Dopraváci se zabili při rychlé jízdě

CHRUDIM

U Chrudimi havarovalo policejní auto. Dva policisté na místě zemřeli. Ani jeden z nich podle svědků nebyl připoután.

Článek

Příslušníci dopravní policie jeli přes Markovice (část Chrudimi) směrem od Heřmanova Městce. Nezvládli pravotočivou zatáčku při rychlosti, kterou místní lidé odhadují na 100 kmh. Narazili do obrubníku mostku a auto se převrátilo, nepřipoutaní policisté okamžitě zemřeli.

Policejní vůz prý spěchal k nehodě na kruhovém objezdu v Chrudimi. Silnice je uzavřená a bude ještě zhruba dvě hodiny neprůjezdná. Pohřební služba odvezla těla mrtvých, vyšetřování pokračuje. 

Nehody policistů končí často tragicky

Smrt policistů v dopravních kolizích není nic výjimečného. Za poslední léta zemřely desítky mužů a žen ve službě. Např. v roce 2002 při srážce dvou vozů u Milína na Příbramsku zemřel policista ve služební felicii a jeho dva kolegové byli těžce zraněni. Ve Velké Polomi na Opavsku nepřežil nehodu policista, který mířil do Ostravy na noční směnu. Do jeho jízdního pruhu vjel jiný řidič. Stejného roku v Praze porazila tramvaj pětadvacetiletou policistku, která právě šetřila dopravní nehodu na Hlávkově mostě. Druhý den žena těžkým zraněním podlehla.

V roce 2003 zemřel policista v Praze 8. Před sjezdem k Březiněvsi do jeho wartburgu narazil vůz Opel Omega. Wartburg se poté vznítil a muž v něm uhořel. V srpnu šumperský policejní ředitel František Záhora zahynul při dopravní nehodě u Želechovic na Olomoucku a nedlouho potom zemřela policistka nedaleko hraničního přechodu Studánky na Českokrumlovsku. V říjnu v Českém Těšíně na Karvinsku při srážce s opilým řidičem mercedesu zemřeli tři policisté. Policejní vozidlo letělo vzduchem 30 metrů, než narazilo do stromu.

Reklama

Související témata:

Související články

Prudce brzdil a pak ještě pobodal muže

Dopravní situace na silnici skončila ve středu v Chrudimi těžkým zraněním jednoho z účastníků incidentu. "Ke sporu došlo proto, že 33letému spolujezdci...

Sanitka havarovala s pacientkou v Chebu

Dva šoky prožila žena, kterou převážela sanitka rychlé zdravotnické pomoci v neděli krátce po poledni v Chebu. Ten první prožila po pádu, po němž musela...

Výběr článků

Načítám