Hlavní obsah

Policie: Muž vraždil a na útěku způsobil smrtelnou nehodu

– LITOMĚŘICE

Muž z Litoměřic zabil podle policie v pátek svou matku a na útěku zranil policistu bránícího svůj automobil. Při zběsilé jízdě jiným ukradeným vozem pak havaroval a těžce zranil třetího člověka, který později zemřel v nemocnici.

Článek

"V pátek 4. května kolem 17. hodiny pobodal v Litoměřicích ve společném bytě 33letý muž svou 60letou matku. Žena následkům zranění podlehla. Po činu vyběhl před dům a snažil se odcizit osobní automobil. Při tom ho přistihl majitel auta, shodou okolností policista, který se mu snažil v krádeži zabránit. Pachatel ale vytáhl na majitele auta nůž a několika bodnými ranami ho těžce zranil," popsala počátek páteční tragédie policejní mluvčí Jarmila Hrubešová.

Zraněný policista své auto ubránil, a tak se muž vrhl na Ford Escort, který jen náhodně projížděl okolo a zastavil. Auto ukradl a zběsile ujížděl směrem na Terezín, kde způsobil těžkou dopravní nehodu. V zatáčce narazil do opelu, který jel před ním, dostal se do protisměru a srazil se třemi auty.

V jednom z nich seděl 65letý muž, jenž odnesl nehodu nejtěžším zraněním. Byl sice transportován letecky do ústecké Masarykovy nemocnice, ale tam krátce na to zemřel.

"Pachatel byl při nehodě lehce zraněn a byl převezen na ošetření do litoměřické nemocnice. Potom byl zadržen a umístěn do policejní cely. Dnes bude s největší pravděpodobností obviněn z vraždy matky, z pokusu vraždy policisty a ze zabití řidiče při dopravní nehodě. Hrozí mu až výjimečný trest," uvedla mluvčí. Motiv vraždy zatím policisté neznají.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám