Hlavní obsah

Listonoška házela dopisy do kanálu

Právo, pab
DOBŘANY

Místo do schránek házela dopisy do kanálu nebo je jen tak pohodila na chodbě domu. Řeč je o sedmadvacetileté doručovatelce České pošty, která měla svůj rajón v Dobřanech u Plzně. Policie ji nyní vyšetřuje pro podezření z trestného činu porušování tajemství dopravovaných zpráv.

Článek

"Zjišťujeme, zda zásilky ještě předtím, než se jich zbavila, neotvírala," řekl policista, který má o případu informace. Podle něho listonoška podepisovala za adresáty také doporučené zásilky, které pak zlikvidovala. 

Podle vedoucí dobřanské pošty se jednalo o brigádnici. "Přišli jsme na to po čtrnácti dnech, když se lidé ozvali, že jim nepřišly vyúčtovací faktury za teplo či vodu nebo že se jim ztratila rekomanda. Nerozumím tomu. Přišla dobrovolně s tím, že si chce u nás přivydělat. Možná si tím ulehčovala práci. Ráno si normálně přebrala vytříděnou poštu a v poledne přišla s tím, že vše roznesla," uvedla vedoucí pošty.

Doručovatelka všechno obvinění popírá. "Mně tvrdila, že to doručila tam, kam měla, a tím že to pro ni končí," uzavřela šéfka pošty. Pokud policie zahájí trestní stíhání, hrozí listonošce v případě uznání viny až rok vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám