Hlavní obsah

Muže hledali policisté na Šumavě dva dny

Právo, paš
KLATOVY

Klatovská policie od pondělí pátrala po 51letém muži z Plzně. Pohřešovaný byl přechodně ubytován v rekreační chatě v Hojsově Stráži nedaleko šumavské Železné Rudy. V chatě zanechal dopis příbuzným, v němž se zmiňuje o odchodu.

Článek

Plzeňák byl naposledy spatřen v pondělí 30. dubna dopoledne. Mobilní telefon měl vypnutý. Informaci o jeho pohřešování dostala policie ve středu 2. května po 17. hodině a okamžitě zahájila pátrání. Muže objevili ve čtvrtek poblíž Železné Rudy.

Jeho stopu se podařilo zachytit ve čtvrtek dopoledne. Nalezen byl u obce Prášily v 10.50 hodin, při policejní kontrole, když se vracel zpět.

Okolí Hojsovy Stráže pročesávalo během pátrání osm policistů, policejní psovod se psem a pět členů horské služby. Na místě byl také vrtulník záchranné služby. Šetření prováděli také policisté z Kašperských Hor.

Jedna ze stop vedla do Modravy, kde byla viděna osoba odpovídající popisu pohřešovaného. Ukázalo se, že muž v Modravě skutečně byl.

Podle vyjádření mluvčí klatovské policie Dany Ladmanové odešel Plzeňák na túru. "Uvedl, že je milovníkem přírody a chodí pěšky po Šumavě. Vydal se na dvoudenní výlet po oblíbených místech a nocoval pod volným nebem," dodala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám