Hlavní obsah

Policie stíhá čtyři neonacisty kvůli útokům na policisty

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Policisté stíhají čtyři příznivce extremistické organizace Národní odpor, kteří byli zadrženi v úterý při prvomájových násilných potyčkách s policií v Brně. Jsou podezřelí z útoku na veřejného činitele. Hrozí jim až pět let vězení.

Článek

"Tři mladíci ve věku 21, 22 a 25 let jsou stíháni pro trestný čin útok na veřejného činitele a dále u nich prověřujeme možné podezření ze spáchání trestného činu podpory a propagace hnutí směřujícího k potlačení práv a svobod občanů," uvedla jihomoravská policejní mluvčí Jana Šípková.

Pátý ze skupinky zadržených mužů, třicetiletý muž z Prahy, byl vyslechnut a propuštěn na svobodu. "Při shromáždění odmítal skrýt své tetování, o němž se policisté domnívají, že jde o symbol, který je v rozporu se zákonem," doplnila policejní mluvčí.

K zadržení mužů pomohlo uniformovaným policistům při úterním zásahu nasazení kriminalistů v civilu. Právě ti měli, kromě jiného, za úkol mapovat jednání jednotlivých účastníků a možné projevy jejich protiprávního jednání. "Na základě těchto poznatků bylo nakonec zadrženo a předvedeno na policejní služebny pět mladých mužů," uzavřela Šípková.

Reklama

Související témata:

Související články

Policie se v Brně tvrdě střetla s neonacisty

Zhruba pět stovek příznivců neonacistického hnutí Národní odpor, shromážděných po poledni v ulici Bašty v Brně, se střetlo s policií poté, co jim úřady zrušily...

Výběr článků

Načítám