Hlavní obsah

Dva muži přepadli banku v Praze, odnesli si statisíce

PRAHA

V pátek odpoledne přepadli dva ozbrojení muži banku ve Starostrašnické ulici v Praze 10. "Pod hrozbou použití zbraně donutil jeden z násilníků asi pětačtyřicetiletou ženu k vydání hotovosti," uvedla v neděli pražská policie na svých internetových stránkách s tím, že si pachatelé odnesli statisíce korun.

Foto: Alex Švamberk, Novinky
Článek

V pátek ve dvě hodiny odpoledne vešli do pobočky banky ve Starostrašnické ulici v Praze 10 dva muži ve věku kolem třiceti let. Jeden z mužů přistoupil rovnou k přepážce, kde vyndal z igelitové tašky krátkou střelnou zbraň, kterou namířil na šokovanou pokladní. Druhý muž čekal mezi dveřmi.

Finanční hotovost, kterou vydala pokladní, uložil lupič do přinesené igelitové tašky se zeleným pruhem a společně se svým kumpánem z pobočky odešel. Nyní po nich i odcizené hotovosti pátrají policisté.

"Muž se zbraní byl asi 175 cm vysoký, štíhlé postavy, ve věku kolem pětadvaceti až třiceti let. Oblečen byl do červeného trika s bílými proužky na ramenou a modrých kalhot. Na hlavě měl modrou kšiltovku.

Jeho kumpán byl asi 185 cm vysoký, hubené postavy, ve věku do třiceti let. Na sobě měl světlou letní košili s krátkým rukávem, tmavé kalhoty a na hlavě červenou kšiltovku. Na očích měl sluneční brýle," uvedla policie. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám