Hlavní obsah

Dva lidé zahynuli na dálnici D1, srazili se s krávami

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Do stáda krav, které utekly z pastvin na dálnici D1, narazily na 66. km poblíž Lokte ve směru na Prahu čtyři automobily. Dva lidé při nehodě zahynuli. Odstraňování následků nehody potrvá do dvanácti hodin, uvedla Česká televize.

Článek

Při dopravní nehodě se střetl maďarský kamion Scania s kravami. Následně do kamionu narazil osobní automobil Ford Escort, v němž se zranily dvě osoby. Jedna z krav byla na místě usmrcena a jedna zraněna - ta byla později utracena přivolaným veterinářem.

:. Foto: NOVINKY s použitím Mapy.cz. Kliknutím lze snímek zvětšit.

Hasičům byla nahlášena další zatoulaná kráva na 67 km dálnice D1 také ve směru na Prahu. Než hasiči stačili zaběhlé zvíře odchytit, stalo se příčinou tragické dopravní nehody osobního automobilu VW Golf, při které zahynuly na místě dvě osoby usmrceny.

"Dva muži z osobního auta ve věku 34 a 28 let srážku se stádem nepřežili," uvedl šéf jihlavské záchranné služby Lukáš Kettner.

Na 67 km dálnice došlo i k poslední nehodě osobního automobilu, který nedobrzdil a narazil do sraženého zvířete. Tato nehoda se naštěstí obešla pouze se škodou na majetku.

Čtvrt hodiny byl hlavní tah ČR neprůjezdný

Dálnice byla zcela neprůjezdná zhruba 15 minut, poté policie otevřela jeden jízdní pruh, provoz byl obnoven ve 02:00. Mrtvé krávy museli z dálnice odstranit hasiči.

Ti na poli asi deset metrů od místa nehody objevili dalších pět živých dobytčat, která patřila stejnému majiteli. Kvůli úklidu vozovky byl dopoledne úsek D1 kolem 65. kilometru průjezdný pouze levým jízdním pruhem.

Mluvčí středočeské policie Pavel Truxa dodal, že dobytek způsobil celkem čtyři dopravní nehody a škodu ve výši asi 660 000 korun.

"Policisté zjistili, že dobytek utekl zemědělcům ze společnosti Agronova Loket, který je vzdálený několik kilometrů od dálnice. Zatím nebyl nikdo obviněn, vyšetřujeme, jestli ze strany zemědělců nedošlo k zanedbání pracovních povinností," dodal Truxa.

Ve středu havarovali řidiči kvůli býkovi

Kolize se zvířaty nejsou na českých silnicích ojedinělé. Tento týden v noci na středu způsobil nehodu čtyř aut a kamionu býk, který se ocitl na rychlostní komunikaci mezi Olomoucí a Lipníkem nad Bečvou na Přerovsku.

Všechna auta do zvířete postupně narazila. Býk na místě zemřel, při nehodě byli lehce zraněni dva lidé. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám