Hlavní obsah

Do zatoulané krávy narazila dvě auta

Právo, pab
PLZEŇ

Zatoulaná kráva způsobila v pátek nad ránem dopravní karambol na hlavním silničním tahu z Plzně do Českých Budějovic. Poblíž Losiné utekla z ohrady a její život skončil na silnici po střetu se dvěma projíždějícími vozidly.

Článek

"Nejprve do ní narazila octavia a poté ji ještě přejel náklaďák. Zvíře skonalo na místě. Zraněn byl řidič octavie, kterého záchranka převezla do nemocnice," uvedla Pavla Soukupová z policejního ředitelství Plzeň-jih. Podle ní museli policisté částečně omezit provoz do doby, než si majitel krávu odvezl.

Řidič Škody Octavia po nárazu do zvířete vyjel mimo silnici do pole. Po asi dvou stech metrech prorazil plot u rodinného domku a zastavil se až o strom v zahradě.

"Slyšeli jsme hroznou ránu. Vyběhl jsem ven a uviděl ve stromu zapíchnuté cizí auto. Řidič sám vylezl. Byl potlučený a evidentně v šoku. Vůbec nevěděl, co se stalo. Ptal jsem se ho, jestli není zraněný. Řekl že ne a pak si začal něco mluvit pro sebe. Volali jsme ihned pomoc," řekl majitel domu Petr Hanus.

Domníval se, že řidič na silnici usnul a sjel do pole. "O té krávě jsem se dozvěděl až od hasičů. Později jsem si také všiml chuchvalců chlupů na přední masce havarovaného auta," dodal Hanus.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám