Hlavní obsah

Za sražení dívky a útěk do Británie dostal mladík tříletý trest

– PRAHA

Za ublížení na zdraví s následkem smrti a neposkytnutí pomoci poslal v úterý soud dvaadvacetiletého Davida Skalkoše do vězení. Soudci mu uložili nepodmíněný tříletý trest ve věznici s dozorem za to, že na konci loňského roku zabil na přechodu pro chodce v Kladně čtrnáctiletou dívku a z místa ujel.

Článek

Sedm let také nesmí řídit a pozůstalým musí uhradit náhradu škody v celkové výši 655 000 korun. Proti verdiktu se hned na místě odvolal obhájce obžalovaného.

Neštěstí se stalo 28. prosince odpoledne ve Vítězné ulici v Kladně, nedaleko čerpací stanice Shell. Mladá dívka přecházela spolu s kamarádkou po přechodu. Ta vyvázla z nehody bez zranění.

Po střetu mladý řidič, který vezl ve voze družku a jejich malé dítě, z místa ujel. Pár hodin na to Skalkoš odletěl do Velké Británie, kde dříve pracoval a má tam příbuzné.

Souhlas s jeho zadržením vydal český státní zástupce 29.prosince a do pátrání se zapojila i britská policie. Do České republiky se mladík z Anglie dobrovolně vrátil 2. ledna, kdy ho policisté zadrželi přímo na ruzyňském letišti.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám