Hlavní obsah

Opilec vytáhl na návštěvníky výstavy motorovou pilu

Právo, Miloslav Hradil
OLOMOUC

S nastartovanou motorovou pilou vyhrožoval v neděli odpoledne masakrem na olomouckém výstavišti návštěvníků mezinárodní výstavy květin Flora jeden z opilých prodejců. Právu to řekla v pondělí olomoucká policejní mluvčí Jitka Dolejšová.

Článek

K výtržnosti došlo kolem půl páté ve Smetanových sadech. Šestačtyřicetiletý prodejce z Karvinska v blízkosti pódia u rybníčku napadal slovně i fyzicky přítomné osoby a zaútočil i na pořadatele, do něhož strčil tak, že přepadl přes lavičku.

"Agresivního muže se přítomní snažili uklidnit, ale ten, i když nejdříve z místa odešel, se vzápětí vrátil s motorovou pilou a vykřikoval, že podpálí Olomouc. Pilu nastartoval a vyhrožoval, že bude masakr motorovou pilou," uvedla mluvčí.

Muž podle ní pilou mával před sebou a ohrožoval kolemjdoucí, kteří před ním museli ustupovat, aby nedošlo ke zranění. Dalšímu nebezpečnému jednání prodejce zabránili až přivolaní městští strážníci, kteří jej zadrželi a předali hlídce policie. Muž byl umístěn v policejní cele. Vyšetřování případu pokračuje.

Mezinárodní výstava Flora skončila v neděli v podvečer. V průběhu čtyř dnů ji navštívilo přes 60 tisíc návštěvníků. Spolu s ní se na výstavišti konaly i jarní zahradnické trhy a veletrh zahradní mechanizace, pomůcek a potřeb pro zahradníky a zahrádkáře Hortifarm.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám