Hlavní obsah

Při nehodě na Znojemsku zemřeli dva bratři

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LESNÁ

Dva lidé zahynuli a tři byli zraněni při tragické dopravní nehodě, která v noci na sobotu zastavila provoz na silnici mezi Znojmem a Vranovem nad Dyjí. Mezi obcemi Lesná a Vracovice se čelně střetla dvě osobní vozidla Peugeot 309 a Renault 19.

Článek

Tragickou havárii ohlásili hasičům v pátek osm minut po jednadvacáté hodině.

"Při nehodě dvou aut se zranilo pět osob. Ve dvou případech byla zranění natolik vážná, že dva lidé nehodu nepřežili. Tři další odvezly sanitky do nemocnice," řekl Právu vedoucí skupiny dopravních nehod ze znojemského policejního ředitelství Pavel Synek. "Řidič peugeotu byl s vážným zraněním převezen do nemocnice. Vážně zraněn byl také řidič renaultu a jeho spolujezdec," uvedl mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Haid . V peugeotu cestovali kromě těžce zraněného řidiče i dva spolujezdci, bratři, kteří nehodu nepřežili.

Podle původních informací mělo cestovat v obou vozidlech celkem šest cestujících. Policisté a záchranáři proto po příjezdu na místo začali prohledávat okolí nehody, jestli nenajdou dalšího pasažéra. Informace se nakonec ukázala jako lichá, takže počet obětí se již nezměnil.

Dvě verze nehody

Podle prvních informací policie ve směru od Lesné do Znojma jelo vozidlo Peugeot 309, jehož řidič z nezjištěných příčin vyjel do protisměru a střetl se s protijedoucím Renaultem 19. Peugeot se po střetu s renaultem převrátil.

Hasiči zase získali informaci, že střet mohlo zavinit neopatrné předjíždění kamionu, které měl mít na svědomí řidič renaultu. "Šedesátiletý řidič vozidla renault předjížděl kamion a v protisměru se čelně střetl s vozidlem peugeot, které se převrátilo. Na místě zemřeli dva spolujezdci z peugeotu - dvacetiletý mladík a jeho bratr," uvedl mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Haid a který popsal i zásah. "Hasiči zvedli převrácené vozidlo peugeot a vyprostili tak jednoho ze dvou usmrcených bratrů, kterého přimáčklo auto. Druhou oběť nehody pomocí hydraulického nářadí vystříhali z vraku vozidla," uvedl .

"Příčina nehody je předmětem následujícího šetření. Kromě policistů se případu už věnují kriminalisté a na místě je také státní zástupce. Míru zavinění šetříme," dodal Synek.

Smrt v Kopřivnici

Smrtelná byla i noční nehoda v Kopřivnici. Obětí se stal šedesátiletý muž, který se svým vozem Škoda Felicia sjel z cesty a čelně narazil do plotu a zděné podezdívky. "Řidič na místě svým zraněním podlehl. Příčiny nehody vyšetřujeme, moudřejší budeme asi až po nařízené pitvě," řekl ČTK novojičínský policejní mluvčí. Podle agentury mohla být na vině nepřiměřená rychlost.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám