Hlavní obsah

Prodejem padělané viagry si vydělali půl miliónu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Dva muži z Prahy byli obviněni, že nabízeli na internetu padělky viagry. Hrozí jim trest ve výši až dvou let vězení. Prodejem falešných tablet na zvyšování mužské potence způsobili zhruba půlmiliónovou škodu.

Článek

Muži ve věku 18 a 29 let podle kriminalistů prodávali padělky nejméně od loňského srpna, zájemcům je posílali na dobírku. Za jednu tabletu údajné viagry inkasovali v průměru 500 korun.

Že jde o podvodníky, zjistili v loňském roce pracovníci Státního úřadu pro kontrolu léčiv, kteří na inzerát kontrolně odpověděli. Expertiza ukázala, že jde o zdařilou napodobeninu, která sice obsahuje určité množství účinné látky, nicméně nejde o originální přípravek.

Policie u obviněných našla při domovních prohlídkách přes 6000 tablet a další důkazní materiál. Dvojici obvinila z porušování práv k ochranné známce, obchodnímu jménu a chráněnému označení původu spáchaného ve formě spolupachatelství. Staršího z podezřelých policie navíc viní i z neoprávněného podnikání a neoprávněného držení platební karty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám