Hlavní obsah

V Nymburku na nádraží hořel muž

NYMBURK

Záchranka v pátek odpoledne zasahovala u těžce popáleného muže. V 15:39 přijalo operační středisko v Kolíně výzvu od policie k zásahu. U nymburského vlakového nádraží byl nahlášen hořící muž. Na místo vyjela rychlá lékařská pomoc z Nymburka a přivolán byl také vrtulník Letecké záchranné služby z Prahy. Podle serveru Nova.cz se muž polil benzinem.

Článek

Podle jeho posledních informací se však zvažuje i verze, že se na muži vznítil destilát, kterým byl polit. Muž byl prý v silně podnapilém stavu, uvedl pro web mluvčí středočeských hasičů Ladislav Křivan.

Lékař na místě zjistil, že přibližně třicetiletý muž má podle prvního odhadu popáleniny druhého a třetího stupně na osmdesáti procentech těla. Nejvíce postižená byla hlava, krk, hrudník a horní končetiny.

Pacient byl v těžkém popáleninovém šoku a v ohrožení života. Posádka muži poskytla neodkladnou péči - mimo jiné jej uvedli do umělého spánku a připojili na umělou plicní ventilaci.

Okolnosti požáru řeší policie, která byla na místě incidentu.  "Zatím nemohu říct nic jiného, než že ten muž hořel," řekl zástupce ředitele nymburské policie Jaroslav Novák k informacím Novy, že muž se polil benzínem.Ta byla upozorněna na situaci lidmi na nádraží, kteří viděli kouř vycházející z křoví poblíž železniční trati.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám