Hlavní obsah

Hasiči likvidovali v Čechách několik lesních požárů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hasiči měli v sobotu plné ruce práce, na různých místech Čech likvidovali hned několik lesních požárů. Lesy hořely u Zvánovic na Kolínsku, u Srbska na Mladoboleslavku, u Vejprt na Chomutovsku, u Mimoně na Českolipsku a u Hodkovic na Liberecku. Při požárech nebyl nikdo zraněn.

Článek

Zásah u Zvánovic na Kolínsku komplikoval devíti hasičským jednotkám nepřístupný terén. Oheň se tak rozšířil na plochu asi 250 metrů čtverečních. Na místě nakonec zasahoval také vrtulník. Oheň se podařilo dostat pod kontrolu.

Helikoptéra musela v sobotu pomáhat rovněž při likvidaci rozsáhlého lesního požáru v těžko přístupném terénu mezi Vejprty a Černým Potokem na Chomutovsku na hranicích s Německem. Oheň byl nahlášen asi hodinu po poledni a na místo bylo povoláno šest českých a devět německých hasičských jednotek. Vyhořelo tam pět hektarů lesa, dalších devět hektarů je zasaženo. Na místě zůstává v neděli ráno sedm českých hasičských jednotek.

U Srbska na Mladoboleslavsku likvidovali hasiči lesní požár už od rána. Plameny tam zasáhly čtyři až pět hektarů vzrostlého borového háje. Škoda se odhaduje na milión korun.

Požáry způsobila nedbalost

Další dva požáry vypukly v odpoledních hodinách u Mimoně na Českolipsku a u Hodkovic na Liberecku. Oba vypukly v odpoledních hodinách a obešly se bez zranění osob. Hasiči budou nyní ještě po 24 hodin spáleniště hlídat.

U Mimoně hořela lesní hrabanka asi na dvou hektarech lesa. Hasiči tam měly tři jednotky. V Hodkovicích zachvátil živel tři hektary lesa u Vlčetína. Zápasilo s ním sedm jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů.

"Požár vznikl při neopatrném vypalování klestí," uvedl operační důstojník krajského hasičského sboru Karel Vaníček. Příčina druhého požáru se vyšetřuje, ale zřejmě ho zavinila také nedbalost.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám