Hlavní obsah

Vážná havárie minibusu zablokovala dálnici D5

Právo, Novinky, pab, naj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ROKYCANY

Kvůli vážné dopravní nehodě byla v sobotu ráno uzavřena dálnice D5 u Rokycan mezi 50. a 62. kilometrem. Havárie minibusu si vyžádala osm zraněných. Tři  z nich jsou zraněni těžce. Podle informací policie byla dálnice v úseku nehody krátce před půl desátou zprůjezdněna.

Článek

Nehoda se stala kolem sedmé ráno. Po nehodě zůstal Ford Transit ležet na boku. "Na místo ihned vyrazili profesionální hasiči z Rokycan, Policie ČR, ZZS a vrtulník LZS," uvedl mluvčí plzeňských hasičů František Vaško a dodal: "Hasiči zajistili místo nehody, odpojili u vozidla akumulátor, připravili místo pro přistání vrtulníku a pomáhali při ošetřování a nakládání zraněných."

"Dvě těžce zraněné osoby dopravil do nemocnice vrtulník. Další zraněné odvezly sanitky," dodal Vaško. Osazenstvo při nehodě z minibusu vypadlo. Příčina nehody se šetří.

Komunikace byla uzavřena v obou směrech, řidiči museli použít mezi Mýtem a Rokycany objízdnou trasu.

Podle informací policie byla dálnice v úseku nehody už krátce před půl desátou průjezdná. Před kolonou se sice srazily další dva vozy, také tato nehoda ale byla podle informací Zelené vlny Radiožurnálu vyřešena a dálnice je průjezdná v obou směrech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám