Hlavní obsah

Policie varuje před podezřelou loterií

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Před účastí lidí v nové německé loterii, do které jsou v těchto dnech zváni i Čeští občané, varují policisté. Od začátku dubna se v poštovních stránkách objevují pozvánky na účast v loterii, která však není na našem území povolená. Peníze vložené do této hry se pak mohou snadno stát nenávratnou investicí.

Článek

Jedná se o Severo-západní německou třídní loterii (Nordwestdeutsche Klassenlotterie - NKL). Lidé nacházejí ve schránkách pozvánku a tzv. "osobní objednávací losy" pro účast v této hře.

"Policie upozorňuje, že tato loterie je na našem území provozována neoprávněně a o vložené finanční prostředky do neobvyklé obchodní aktivity by tak občané mohli přijít," uvedl mluvčí policejního prezidia Pavel Hanták.

Zájemce o účast v loterii může mást skutečnost, že informace o projektu umístěných na stránkách www.play-nkl.de jsou v českém jazyce. "Člověk může z těchto stránek snadno získat dojem, že se jedná o loterii u nás oficiálně povolenou," doplnil Hanták.

Nestandardní je i skutečnost, že organizátoři loterie požadují, aby účastník při vyplnění "objednacího listu" uvedl kromě jiného také číslo své kreditní karty. Policie proto nevylučuje, že by se mohlo jednat i o podvod.

"Případný návrat vložených finančních prostředků je v těchto případech velmi komplikovaný, neboť činnost je prováděna v zahraničí a plně tedy závisí na právní úpravě dané země a šetření místní policie," uzavřel Hanták.

Podle zákona o loteriích u nás může podobné aktivity provozovat pouze právnická osoba se sídlem v ČR bez zahraniční majetkové účasti, která získala potřebné oprávnění. Proto je tato loterie v Česku zakázána.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám