Hlavní obsah

Za obchod s lidmi padla podmínka

Právo, pem
OLOMOUC

K tříleté podmínce odsoudil ve středu Vrchní soud v Olomouci jednadvacetiletou Blanku Drábkovou za obchodování s lidmi a ohrožování výchovy mládeže. Zároveň ji na pět let zakázal navštěvovat zařízení poskytující sexuální služby. Potvrdil tak verdikt Krajského soudu v Brně z loňského prosince, proti kterému se obžalovaná odvolala.

Článek

Drábková se trestných činů podle soudu dopustila tím, že od dubna do poloviny července 2005 v Hodoníně společně se svým jednačtyřicetiletým komplicem získala k prostituci do nočního klubu ve Znojmě dvě dívky, kterým v té době bylo 16 a 17 let.

U vrchního soudu se domáhala zrušení rozsudku a vrácení věci k novému projednání. Tvrdila, že se žádné trestné činnosti nedopustila. Dívky se prý k prostituci rozhodly samy poté, co jim řekla, kolik ona sama vydělává.

"Krajský soud důkazy vyhodnotil správně. Neoprávněně však uložil trest pod spodní hranicí trestní sazby, která činí pět až dvanáct let nepodmíněně. Musely by být pro to splněny mimořádné okolnosti, což se však v tomto případě podle našeho názoru nestalo. Kvůli absenci odvolání státního zástupce ale zmíněné pochybení nemůžeme napravit," vysvětlil Právu mluvčí olomouckého vrchního soudu Petr Angyalossy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám