Hlavní obsah

Policisté se v Praze zaměřili na chodce a cyklisty

Novinky, pno
PRAHA

V úterý ráno začala v metropoli společná dopravně - bezpečnostní akce pražské městské a státní policie zaměřená na kontrolu chodců a cyklistů. Trvat bude do pátku a jejím cílem je zaměřit se na místa s velkým počtem nehod a získat informace o chování chodců v Praze.

Článek

"Vyčlenili jsme přes sto strážníků, kteří budou zajišťovat bezpečnost na vytipovaných místech a také kontrolovat kázeň chodců i cyklistů," řekl náměstek pražského primátora Rudolf Blažek.

Celý týden budou obě policie zajišťovat bezpečí chodců a cyklistů v pražských ulicích. Zjišťovat však budou i počet a charakter jejich přestupků. Přestože chtějí strážníci klást důraz především na domluvy neukázněným chodcům a cyklistům, nevyhnou se ani pokutování.

"Budeme hlídat hlavně přechody před školami v ranních hodinách a frekventované silnice, kde se lidé dopouštějí nejvíce dopravních prohřešků, jako jsou Vinohradská či Evropská třída," doplnil Blažek.

"Pro nás je to i další možnost k prověření spolupráce mezi strážníky a policisty, tentokrát v oblasti dopravy," řekl ředitel pražské městské policie Vladimír Kotrouš.

Z předchozích akcí vyplynulo, že nejčastějšími přestupky chodců jsou přecházení na červenou, přebíhání víceproudových silnic v místech bez přechodu nebo přelézání či podlézání zábradlí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám