Hlavní obsah

Dálnici D5 blokovala smrtelná nehoda dvou kamiónů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Při nehodě dvou kamiónů na 45. kilometru na dálnici D5 zemřel v noci na sobotu řidič jednoho z nich. Další dva lidé jsou lehce zraněni. Dálnice ve směru na Plzeň byla v noci a ráno v tomto místě uzavřena, policie dopravu odkláněla. Provoz v obou pruzích se podařilo obnovit před polednem.

Článek

Na místě nejprve srazila rakouská řidička svým vozem fiat srnu. Ženě se nic nestalo, zvíře uhynulo.

Za ní zastavil kamión s návěsem, který si odstaveného auta stačil všimnout. Další kamión jedoucí za ním ale nestačil na jeho brzdění reagovat a narazil do něj. "Náraz byl tak silný, že kabina byla zcela zdemolována," sdělil mluvčí krajských hasičů František Vaško. Po střetu dvou kamiónů utrpěla žena psychický šok.

Podle Vaška se navíc z vozidla začalo kouřit, hasiči ale na místě zjistitli, že kouří jen horký olej, který kape z motoru.

"Vyprošťování pětačtyřicetiletého řidiče trvalo několik minut a musela k tomu být použita technika," doplnil Vaško.

Dálnice byla v tomto místě neprůjezdná celou noc. Kolem deváté hodiny policie zprůjezdnila levý pruh. Pravý jízdní pruh se podařilo uvolnit před sobotním polednem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám