Hlavní obsah

Prodavačky ukradly z regálů jídlo za 75 tisíc

Právo, Aleš Honus
OPAVA

Kuriózní případ systematicky vyjídaného hypermarketu vyšetřují kriminalisté v Opavě. Dvaačtyřicetiletou prodavačku ze zdejší prodejny Tesco podezírají, že v zaměstnání od letošního února tajně kradla potraviny z regálů a v provozních prostorách prodejny je i konzumovala.

Článek

Časem je začala nabízet i kolegyním a rozkrádání došlo tak daleko, že jídlem zásobila i svou domácnost.

"Škoda je vyčíslena na 74,5 tisíc korun," uvedl mluvčí opavské policie René Černohorský s tím, že prodavačka se ke všemu přiznala a případ je šetřen v tzv. zkráceném řízení. Zatím není jasné, zda policie kvůli zpronevěře jídla požene před soud i další prodavačky. "Na případ upozornili někteří zaměstnanci obchodu," dodal Černohorský.

Vyšetřování je teprve v počátcích a policie zatím nesdělila podrobnější informace. "Žena je podezřelá z trestného činu zpronevěry, protože v provozovně na Těšínské ulici konzumovala různé potraviny a rovněž je nabízela k jídlu ostatním zaměstnancům. Peníze za zkonzumované potraviny neodváděla," dodal s tím, že vyčíslená škoda nezahrnuje pouze potraviny, ale i peníze. "Vyšlo najevo, že si občas z pokladny vzala i nějakou finanční částku," dodal Černohorský.

Mluvčí obchodního řetězce Tesco Jana Matoušková se k případu nechtěla v pátek vyjádřit s tím, že tak učiní až příští týden.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám