Hlavní obsah

Čtrnáctiletá dívka přežila skok ze šestého patra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Skokem z okna se pokusila svůj život ukončit v pražských Kyjích 14letá dívka. Policie začala její skok ze šestého patra šetřit jako sebevraždu.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky
Článek

"Událost se odehrála ve čtvrtek po sedmé hodině večer v ulici manželů Dostálových," oznámil mluvčí pražské policie Ladislav Bernášek a dodal: "Je vyloučeno cizí zavinění. Dívka byla doma sama."

Záchranáři dívku napojili na umělou plicní ventilaci a urychleně převezli na dětskou jednotku intenzivní péče Thomayerovy nemocnice. Pacientka si poranila játra a plíce. Podle lékaře z Thomayerovy nemocnice je v kritickém stavu, má však šanci na přežití.

V Čechách roste počet sebevražd adolescentů

Podle psychiatrů se počet dokonaných sebevražd dětí ve věku do 14 let prakticky nemění, ale počet sebevražd adolescentů ve věku od 15 do 19 let vzrostl v posledních letech téměř třikrát.

Neexistuje statistika sebevražedných pokusů, ale podle kvalifikovaných odhadů připadá na jednu dokonanou sebevraždu mladých lidí až sto pokusů o ni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám