Hlavní obsah

Pedofil u soudu přiznal, že zneužíval i své synovce

Právo, pab
PLZEŇ

Ani ochranná ústavní léčba Martinu Zrůbkovi z Plzně nepomohla zbavit se sexuálního chtíče. Třicetiletý homosexuální pedofil ve čtvrtek usedl na lavici obžalovaných. Státní zástupce ho viní z pohlavního zneužívání nezletilých chlapců, dva z nich jsou dokonce Zrůbkovi synovci.

Článek

"Dva roky sexuálně zneužíval děti ve věku od čtyř do patnácti let. Osahával a líbal je na přirození. Některé také nahé fotil," uvedla státní zástupkyně Blanka Špánková. 

Zrůbek u soudu přiznal, že děti pohlavně zneužíval. Sám si sypal popel na hlavu. "V průběhu intenzivní léčby v ústavu jsem si dětí vůbec nevšímal. Neměl jsem žádné erotické představy. Ty se dostavily až po snížení dávek tlumících léků, když už jsem byl mimo léčebnu a docházel k sexuologovi ambulantně. Míval jsem erotické sny, byly jako živé," vyprávěl před soudem deviant.  

"Pamatuji si jen styk"

V tu dobu se seznámil s tehdy desetiletým Vaškem. "Měl jsem k němu velmi citový vztah. Abych ho nezkazil, zatajil jsem ošetřujícímu lékaři, jak na mne působí částečné vysazení prášků. Měl jsem potíže se na cokoliv jiného soustředit. Pořád jsem myslel na Václava. Bylo to čím dál tím horší. Začal jsem se bát sám sebe," pokračoval Martin Zrůbek.

Právě Václav se stal jeho první obětí. "Matka mu dovolila, aby u mě přespal. Večer jsme se dívali na televizi a pak se chystali jít spát. Vašek měl na sobě jen slipy a tričko. Už nevím, jak se to všechno seběhlo. Pamatuji si jen, že jsme spolu měli pohlavní styk," popsal obžalovaný muž první tělesný kontakt s chlapcem. 

Pak následovaly další případy. K sexu docházelo například v dřevěné chatce u Borské přehrady nebo ve stanu. Vrcholem pak bylo zneužití sourozenců ve věku šest a čtyři roky, které Zrůbkovi svěřila k hlídání jeho sestra.

Sám uvažuje o kastraci

Zrůbkovi hrozí až desetiletý kriminál. "Klient uvažuje o kastraci," uvedla  jeho obhájkyně. Soud jednání odročil za účelem výslechu znalců a provedení dalších důkazů.    

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám