Hlavní obsah

Z vraždy ostravského taxikáře podezírá policie Poláka

Právo, Aleš Honus
HAVÍŘOV

Severomoravští kriminalisté už mají podle svých slov jasno v tom, kdo minulou neděli místo zaplacení zavraždil v Havířově ostravského taxikáře. Podezřelým je osmadvacetiletý Polák Bogumil Kujawski, po kterém bylo ve čtvrtek vyhlášeno pátrání. Zprávu policie oznámila krátce poté, co se uskutečnil pohřeb zavražděného.

Článek

Policie zatím neví, zda podezřelý muž opustil území České republiky, nebo se zde nadále zdržuje. "Z dosavadního šetření vyplývá, že hledaný muž, ženatý otec tří dětí, byl ve finanční tísni. Motiv jeho jednání bude tedy s největší pravděpodobností loupežný," uvedla severomoravská policejní mluvčí Dagmar Bednarčíková. Dodala, že kriminalisté nyní prověřují i další dvě napadení taxikářů na Karvinsku a Frýdecko-Místecku a hledají možné souvislosti s havířovskou vraždou.

"Požádali jsme o pomoc i polskou stranu. Jde údajně o muže s bohatou kriminální minulostí," dodala Bednarčíková s tím, že lidé, kterým je muž na fotografii povědomý, by se měli přihlásit na bezplatnou policejní linku 158. "Zároveň pátráme po vozidle Fiat Tipo červené barvy, s polskou poznávací značkou SGL 23 EJ nebo hnědém vozidle značky Polonéz. Není vyloučeno, že v některém z vozidel se pachatel může pohybovat," dodala mluvčí.

Asi stovka taxikářů projela ve čtvrtek ostravskými ulicemi a uctila tak památku zavražděného kolegy. Foto: PRÁVO/Aleš Honus

Památku zavražděného taxikáře uctila ve čtvrtek téměř stovka jeho kolegou pietní jízdou ostravskými ulicemi. Kolona troubících automobilů vyrazila v poledne z Ostravy-Poruby přes Mariánské Hory, centrum města a Sýkorův most až ke krematoriu ve Slezské Ostravě, kde se konal pohřeb.

 "Jsme sice konkurenti, ale existují věci, ve kterých musíme držet pohromadě. Jsou tady skoro všichni taxikáři," řekl Právu jeden z účastníků smuteční jízdy, který netušil, že v tu chvíli už policie zná jméno podezřelého a usilovně po něm pátrá.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám