Hlavní obsah

Muž dostal za výrobu drog a sex se školačkou pět let vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Brněnský krajský soud poslal ve čtvrtek na pět let do vězení Karla Modráka. Potrestal ho za výrobu pervitinu a pohlavní zneužití čtrnáctileté školačky. Soud se jeho kauzou zabýval již před dvěma roky, kdy Modráka poslal za mříže na devět let. Přestože mu nyní trest snížil, Modrák není spokojen. Tvrdí, že se některých skutků, za které byl odsouzen, nedopustil. Žalobkyně s tím ale nesouhlasí.

Článek

Modrák byl předloni souzen se svým známým Marcelem Matonohou. Komplic dostal v září 2005 pět let vězení za výrobu drog. S verdiktem na rozdíl od Modráka souhlasí a odpykává si trest.

Ve čtvrtek byl Modrák odsouzen za to, že se v létě 2004 v 11 případech podílel na výrobě tvrdé drogy pervitin. S Matonohou jej dělal v pronajatých pokojích hotelů na jižní Moravě. Muže dále soud potrestal za to, že souložil se čtrnáctiletou školačkou z Brna, které podle policie poskytoval drogy.

"S trestem rozhodně nesouhlasím," uvedla po vynesení verdiktu státní zástupkyně Eva Žďárská. Vadí jí, že soud zprostil Modráka té části obžaloby, v níž se mluví o tom, že pervitin nabízel školákům, učil je užívat drogu nitrožilně a s některými dívkami údajně za poskytnutí pervitinu měl opakovaně pohlavní styk.

Modrák to ale popírá. Přiznává jen, že drogy bral a plnil pokyny Matonohy. Jeho odsouzení je prý výsledkem "policejní machinace", na níž se podílejí lidé, s nimiž měl spory.

Protože se žalobkyně proti verdiktu odvolala, bude se případem zabývat olomoucký vrchní soud.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám