Hlavní obsah

Nutil spoluvězně nosit dámské prádlo a pak ho znásilnil

Novinky, Šárka Tonarová
VŠEHRDY

Čtyřiatřicetiletý vězeň ve Všehrdech, odsouzený na šest a půl roku za znásilnění nezletilé dívky, donutil za mřížemi k sexuálnímu styku i osmatřicetiletého spoluvězně.

Článek

"V období zhruba jednoho až dvou uplynulých měsíců ho opakovaně sexuálně obtěžoval, nutil ho, aby se převlékal do dámského prádla, a násilím ho přiměl k análnímu styku,"uvedl ředitel věznice Petr Křenek s tím, že k takovým činům dochází ve věznici naprosto výjimečně.

"Obvykle se obtížně prokazují. V tomto případě by to však mělo být snadné. Pachatel si nedával pozor a jednání se dopouštěl před ostatními odsouzenými. Nejspíš mu nepomohou ani desítky falešných svědků, které si obvykle takoví lidé seženou," usoudil Křenek.

Oběť nechtěla svědčit

Přesto nebylo podle Křenka snadné přesvědčit oběť, aby přestala svá zranění schovávat za smyšlené pády v koupelně. Usvědčit pachatele pak pomohlo podle Křenka především svědectví spoluvězňů.

Ve Všehrdech bydlí odsouzení v ložnicích a nikoliv v celách. Mohou se pohybovat po celé sekci, v noci na dvě stovky arestantů dohlíží jediný dozorce. Když se celá záležitost dostala na světlo, vězeňská služba na násilníka podala trestní oznámení a převezla ho do jiného nápravného zařízení.

Reklama

Výběr článků

Načítám