Hlavní obsah

Policisté postřelili ženu, jejíž přítel nezaplatil za benzín

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Střelbou a vážným zraněním mladé ženy skončila v pondělí večer v Ostravě honička tří policejních aut a renaultu, jehož řidič odjel bez zaplacení od čerpací stanice. Postřelená spolujezdkyně řidiče se v noci podrobila operaci, její stav je vážný.

Článek

 Zákrok policistů odstartovala informace provozovatele benzínky v Kunčicích pod Ondřejníkem, který oznámil, že řidič renaultu natankoval plnou nádrž a ujel. Policisté vozidlo uvedené poznávací značky spatřili o několik kilometrů později.

"Ujíždějící vozidlo pronásledovala tři vozidla s policejními hlídkami frýdecko-místeckých policistů. Řidič renaultu bezohlednou jízdou směrem na Ostravu ohrožoval chodce. Během pronásledování policistů několikrát vystřelili pro výstrahu a opakovaně i po vozidle," uvedla mluvčí severomoravské policie Dagmar Bednarčíková..

K zásahu se pak přidali i policisté z Ostravy, kteří přehradili vozidlu silnici. "Pronásledovaný řidič se tak dostal do pasti a zastavil. Ihned bylo zjištěno, že ve vozidle je zraněna spolujezdkyně, přítelkyně řidiče. Utrpěla průstřel břicha a zranění páteře," dodal policejní mluvčí. V nemocnici se žena podrobila operaci a její stav je nadále vážný.

U řidiče byla dechovou zkouškou zjištěna necelá promile alkoholu v krvi. "Použití zbraně bylo nadřízeným vyhodnoceno jako oprávněné. Policista, který střílel po vozidle, byl bezprostředně po akci ve špatném psychickém stavu a postaral se o něj psycholog," dodala Bednarčíková.

Okolnosti střelby prověřovala i Inspekce ministra vnitra, která rovněž dosud nezjistila, že by policisté pochybili. "Řidič byl převezen po odběru krve do policejní cely. Okresním soudem ve Frýdku-Místku ne něj byl už v minulosti vydán zatykač pro maření výkonu úředního rozhodnutí. Nyní je podezřelý ze spáchání trestných činů obecného ohrožení a maření výkonu úředního rozhodnutí," shrnula mluvčí policie.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám