Hlavní obsah

Sexuální hrátky vyvrcholily útokem na mladistvého

Právo, Svatava Hernandezová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Plzeňský krajský soud začal v pondělí řešit případ sexuálních hrátek čtyřiačtyřicetiletého plzeňského podnikatele Antonína Šafáře, k nimž loni v červenci přizval i sedmnáctiletého mladíka. Nejdříve příjemná záležitost však vyvrcholila fyzickým útokem ze strany staršího muže. Mladík přitom nemusel mužův útok přežít. Za pokus vraždy hrozí Šafářovi trest v rozmezí deseti až patnácti let.

Článek

Podle žalobkyně došlo k útoku na Šafářově chatě v Pňovanech na severu Plzeňska. Šafář si přivezl mladíka a spolu s manželkou prováděli dohromady různé sexuální praktiky. Pak hocha nejprve praštil pěstí do obličeje a poté jej škrtil gumovým napínákem až do chvíle, kdy ztratil vědomí. Tím ho přímo ohrozil na životě. Mladistvému způsobil otřes mozku a zlomeninu očnice.

Mladík měl mít hloupé řeči

"Před tím jsem byl na dvoudenním flámu s přáteli...pak jsme jeli se ženou na chatu, ona měla nějaké připomínky, že jde blbě sprcha, tak jsem jí řekl, že to zařídím. Zavolal jsem chlapci, kterého jsem asi měsíc před tím poznal v hospodě," uvedl před soudem Šafář, který pak taxíkem nechal hocha přivézt.

"Popíjeli jsme a tak...pořád nějaký srandičky, hloupé řeči..tak jsem toho měl dost, chtěl jsem, aby vypadl, on se k tomu neměl...Své jednání nedovedu vysvětlit...Je to nepříjemná situace, špatně se o tom mluví...měl blbý kecy na mě a na manželku. Vzal jsem ho za hubu, on mi prokousl ruku, tak jsem vzal ten napínák...pak jsem ucítil, že nějak poklesl, tak jsem ho posadil na křeslo, koukal blbě...já si šel dát cigaretu a asi jsem usnul," dělalo Šafářovi problém se vyjádřit konkrétněji.

Ještě hůř bylo u soudu mladíkovi, a tak předseda senátu rozhodl, aby jeho výslech pokračoval bez přítomnosti veřejnosti. Případ bude projednáván i v dalších dnech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám