Hlavní obsah

V Kladně hořela po výbuchu čerpací stanice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KLADNO

Na čerpací stanici Agip v ulici Milady Horákové v Kladně vypukl v pondělí deset minut před polednem požár. Plameny zranily dva lidi. Policie předběžně vyloučila úmyslné zavinění, požár se podařilo dostat hasičům pod kontrolu.

Článek

Na čerpací stanici explodoval stojan na čerpání benzinu. Při výbuchu byli zraněni dva zaměstnanci firmy Ověřování a kalibrace měření, kteří stojan seřizovali. Oheň poškodil dva automobily a část zařízení stanice.

"Mohu na 99 procent vyloučit úmyslné zapálení. Policisté jsou na místě a vyšetřují možné příčiny vzniku požáru," uvedla krátce po výbuchu pro Novinky mluvčí kladenské policie Michaela Nováková.

Na místě zasahovali také kladenští záchranáři. "Na místě jsme ošetřili lehké popáleniny v obličeji a na krku u osmačtyřicetiletého muže, kterého jsme ponechali na místě. Druhého muže, který se nadýchal kouře, jsme po ošetření transportovali na internu do Kladenské nemocnice. Nikdo jiný na místě nebyl zraněn," uvedla mluvčí středočeské záchranné služby Tereza Janečková.

Dvě možné příčiny požáru

Podle vyšetřovatelů byl příčinou exploze zkrat na elektroinstalaci stojanu nebo statický výboj. Obě verze se nyní vyšetřují. Oznámil to mluvčí středočeských hasičů Ladislav Křivan. "Statický výboj mohl například vzniknout vinou nevhodného oblečení techniků nebo aktivního mobilního telefonu," dodal Ladislav Skřivan.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám