Hlavní obsah

Opilý černý šerif střílel kolem sebe, dostal podmínku

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Za výtržnictví potrestal soud ve středu hlídače bezpečnostní služby Petra Vaňka osmiměsíčním trestem odnětí svobody s podmínečným odkladem na dva roky. Navíc mu nechal zabavit soukromé zbraně a poslal ho na protialkoholní léčení. Vaněk vloni v listopadu po své službě odešel na pivo. Opil se a začal nekontrolovatelně střílet kolem sebe. Naštěstí nikoho nezranil.

Článek

"Je to vysoce společensky nebezpečné jednání, kterým mohl způsobit daleko závažnější následek než jen prostřelené okénko u auta," konstatovala samosoudkyně Lenka Prýcová.

K výtržnosti došlo loni v listopadu před bytovkou v Blatenské ulici. Pětačtyřicetiletý Vaněk si s více než dvěma promile alkoholu v krvi sedl na trávník, opřel se zády o zeď domu a začal pálit do okolí. Vystřílel téměř dva zásobníky. Policisté později našli stopy po čtyřech kulkách. Dvě ve stromech v přibližně metrové výšce a zbývající dvě v okapu garáže a v zaparkovaném vozidle.

Vaňka nakonec zpacifikovala jeho přítelkyně a odvedla ho domů, kde ho o několik minut později zatkla policie.

"Nic z toho si pořádně nepamatuji. Nemám pro to logické vysvětlení. Nehledejte v tom žádnou agresi, nikoho jsem nechtěl zranit. Když o tom tak zpětně přemýšlím, mohl jsem mít pocit, že jsme ztracený někde v džungli a výstřely se snažím dávat signály," řekl u soudu Vaněk, který také vede skauty. Sám si sypal popel na hlavu.

Rozsudek je pravomocný. Vaněk i žalobkyně se vzdali odvolání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám