Hlavní obsah

Za neobsloužení Romů musí majitel baru platit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OLOMOUC

Odškodné ve výši pět tisíc korun musí zaplatit provozovatel ostravského baru Jiří Ozdinec trojici Romů, které obsluha jeho zábavního podniku odmítla před několika lety obsloužit. V úterý o tom rozhodl olomoucký vrchní soud. Za jednání svého personálu se musí Ozdinec každému z neobsloužených návštěvníků baru písemně omluvit.

Článek

Romové podali na provozovatele baru žalobu na ochranu osobnosti. Podle nich byla uražena jejich lidská důstojnost a cítili se diskriminováni. Původně vyměřil Krajský soud v Ostravě kromě omluvy odškodné ve výši padesát tisíc korun pro každého. Proti tomu se však Ozdinec odvolal,  případem se tak zabýval vrchní soud.

Zábavní podnik v Ostravě navštívili Romové se svými známými před šesti lety. Personál je odmítl obsloužit s tím, že nevlastní klubové karty, bez kterých není vstup do baru povolen. Po jejich odchodu však do baru bez potíží přišli jejich známí, kteří nejsou Romové, a žádné klubové karty neměli. Existenci klubových karet u návštěvníků baru nezjistili ani přivolaní policisté.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám