Hlavní obsah

Policistu podezřelého ze znásilnění nevyhodili, je mimo službu

– OLOMOUC
Právo, Miloslav Hradil, Petr Marek

Jednatřicetiletý policista z Olomouce, který je podezřelý z pokusu o znásilnění své o rok mladší kolegyně, nebude zatím propuštěn ze služebního poměru. U policie zůstává, bude zatím postaven mimo službu. Ještě v závěru minulého týdne bylo přitom olomoucké vedení policie rozhodnuto přistoupit k razantnímu řešení.

Článek

"Nebude v nejbližších dnech propuštěn ze služebního poměru, ale bude pouze postaven mimo službu. Vedení okresního ředitelství k tomuto kroku přistoupilo po zvážení všech okolností a na základě dosud získaných informací k události," řekla Právu v úterý olomoucká policejní mluvčí Jitka Dolejšová. Jedním z důvodů změny v postoji policejního vedení je podle ní to, že případ není jednoznačný. "Počkáme, jak rozhodne státní zástupce, případně soud," poznamenala mluvčí.

K pokusu o znásilnění došlo údajně při večírku, který se uskutečnil ve společenském sále v policejní budově v Sokolské ulici v centru Olomouce. Policisté se tu loučili s kolegou, který odchází do důchodu. Nechyběl přitom ani alkohol.

"Policistka tvrdí, že za ní kolega přišel do její kanceláře a chtěl po ní sex. Ta to odmítla, ale kolega se údajně nedal odbýt, serval z ní kalhoty a pokoušel se o sexuální styk. Policistka se sice ubránila, utrpěla však prý přitom zranění na nohou a pohlavních orgánech," řekl Právu už dříve policejní zdroj.

Policista jakékoliv sexuální násilí odmítá a tvrdí, že si žena vše vymyslela. Tomu, že se něčeho podobného dopustil, nevěří ani někteří jeho kolegové. "Policistka nemá u svých kolegů zrovna nejlepší pověst," dodal zdroj.

"Policista zůstává obviněn. Šetření probíhá. Nic dalšího k případu nemohu nyní uvést," řekl Právu v úterý okresní státní zástupce Jiří Jančík. Policista je vyšetřován na svobodě. V případě, že by byl uznán vinným, mu hrozí až osm let vězení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám