Hlavní obsah

Obžalovaný ze znásilnění v soudní síni zkolaboval

Právo, jbs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HRADEC KRÁLOVÉ

Krátký kolaps postihl v pondělí ráno sedmapadesátiletého Milana Puhlovského z Lanškrouna, který před senátem královéhradeckého krajského soudu čelí obžalobě ze série znásilnění. Hlavní líčení mohlo začít až po hodinovém odkladu, kdy muže prohlédl vězeňský lékař a podal soudu dobrozdání, že Puhlovský je schopen se procesu zúčastnit.

Článek

Ačkoliv státní zástupkyně Hana Flídrová viní obžalovaného z toho, že od ledna 1994 do července 2005 znásilnil celkem deset žen, Puhlovský to odmítl. "Nic jsem nespáchal, ani by to nebylo možné kvůli mému zdravotnímu stavu. Mám nemocnou prostatu, žaludek a jsem po infarktu," řekl.

Podle spisu Puhlovský nutil ženy k souloži na odlehlých místech na Svitavsku, Havlíčkobrodsku, Chrudimsku a Žďársku. "Většinou pod falešnou záminkou oslovil poškozené a požadoval na nich pohlavní styk, přičemž jim vyhrožoval zabitím. Ženy ohrožoval nožem nebo pistolí," uvedla v obžalobě Flídrová. Podle znalců tím ženám způsobil těžkou újmu na zdraví. Policie zjistila, že nejmladší poškozené bylo šestnáct let, nejstarší bylo asi o dvacet let více.

Nahrával si pohyb lidí kolem domu

Puhlovský odmítl v přípravném řízení vypovídat, ale před soudem se rozhovořil. Tvrdil, že roku 2001 pojal podezření, že je sledován policií. Po dvou letech nainstaloval ke svému domu kamerový systém, jímž si prý nahrával pohyb lidí v okolí. Podrobně vyprávěl, jak podle chování svého psa poznal, že někdo cizí vnikl do jeho domu.

Tvrdil také, že měl odposlouchávaný telefon a odposlechy měl nainstalované i v bytě. "Mezi poškozenými poznávám tři ženy, které se zabývaly sledováním mé osoby," uvedl.

Obžalovaný celou věc považuje za komplot za tím účelem, aby se kdosi dostal k vlastnictví domu, v němž bydlel se svou družkou. "Někdo se mě chtěl zbavit a počítal s tím, že družka pak zemře také. Je vážně nemocná," tvrdil. Puhlovský byl za pokus o znásilnění potrestán již v šedesátých letech, trest mu byl ale zahlazen. Nyní mu v případě prokázání viny hrozí až dvanáctileté vězení. Soud by měl pokračovat do pátku 30. března.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám