Hlavní obsah

Muž z Prahy měl doma protitankový granát a pětatřicet samopalů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Policie dopadla muže, kterého podezírá z krádeže desítek samopalů, granátů a tisíců nábojů. Zbraně odcizoval ze skladu, který pronajal podnikateli.

Foto: Alex Švamberk, Novinky
Článek

Při domovní prohlídce policisté podle něho zajistili doslova zbrojní arzenál. Muž ve svém domě přechovával pětatřicet samopalů a nesčetné množství jejich součástí, zhruba třicet granátů, kolem deseti pistolí, náboje do kulometů, ruční protitankový granát, pět malorážových pušek, dvě malorážové pistole s tlumiči a čtyři polotovary tlumičů.

Kriminalisté zajistili i téměř osm tisíc nábojů různých ráží, z nichž některé jsou zakázány. Jde například o zápalné a světelné střely. Zabavili rovněž tři signální pistole. Muž je podezřelý, že zbraně ukradl ze skladu v Mladoboleslavské ulici v Praze - Vinoři, který pronajal podnikateli s řádnou licencí pro obchodování s tímto materiálem.

Pronajímatel ale najednou začal po podnikateli požadovat více peněz za údajné služby a ostrahu objektu. Obchodník ale odmítl platit víc, než měl ve smlouvě, a tak mu podezřelý znemožnil vstup do skladu a začal postupně zbraně a munici krást. Podnikatel to zjistil a podal na něho trestní oznámení.

Při operaci Famas pak policie muže zadržela v místě bydliště v Mladoboleslavské ulici. Zadržení se obešlo bez problémů, muž se nijak nebránil. Všechny zajištěné zbraně budou nyní zkoumat odborníci, aby zjistili, zda s nimi nebyla v minulosti spáchána trestná činnost, budou ověřovat i jejich funkčnost a případné neodborné úpravy. Současně policie prověřuje i to, zda zadržený se zbraněmi nelegálně neobchodoval. Protože u sebe měl i samopaly a granáty, tedy zbraně, kterými lze naráz usmrtit více lidí, hrozí mu za obecné ohrožení až osm let vězení. Obvinění zřejmě bude ještě rozšířeno. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám