Hlavní obsah

V souvislosti s nehodou rychlíku obviněn i výpravčí

PRAHA

Policie v souvislosti s vyšetřováním pondělní železniční nehody na Mělnicku obvinila i výpravčího. Ten zastavil provoz na jiné trati, než se nehoda stala. Stíhá ho pro podezření z obecného ohrožení.

Článek

Při srážce rychlíku s osobním autem, které stálo na přejezdu, utrpěli čtyři lidé lehké zranění. Škoda byla vyčíslena na více než 40 milionů korun. Policie již dříve obvinila z obecného ohrožení a pokusu o pojistný podvod trojici mužů. Dva z nich vzal soud do vazby, třetí je vyšetřován na svobodě.

Podle policie vznikla nehoda mezi Vraňany a Cítovem zřejmě kvůli pojistnému podvodu. Muži přivolali hlídku na přejezd, o který si údajně poškodili podvozek automobilu Audi. Uvízli s ním ale v kolejišti a nepodařilo se jim ho vytlačit. Spadlé závory pak auto na přejezdu uvěznily a rychlík do něj narazil.

Policie o překážce na trati informovala České dráhy, kvůli údajně nepřesnému uvedení lokality ale výpravčí varoval jinou stanici. V místě jsou vedle sebe dvě trati a je na nich pět železničních přejezdů. Výpravčí byl kvůli vyšetřování postaven mimo službu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám