Hlavní obsah

Po kilometrové honičce zloděj peníze zahodil

Právo, pab
PLZEŇ

Kilometr pronásledoval v úterý třiatřicetiletý prodavač z plzeňského podlahářství dva zloděje, kteří mu ukradli v obchodě padesátitisícovou tržbu. A vyplatilo se to. Když už je měl na dosah ruky, jeden z lapků ukradené bankovky vysypal zpod bundy na chodník.

Článek

"Přišli do obchodu, jeden z nich odvedl moji pozornost a zatímco jsem se mu věnoval, druhý sebral ze šuplíku všechny peníze z peněženky. Přišel jsme na to, když už odešli. Instinktivně jsem si zkontroloval peněženku a zjistil, že je prázdná. Vyběhl jsem ven, oni už byli asi 300 metrů daleko. Ani jsem nezamkl krám a pelášil za nimi. Když zjistili, že jsem jim v patách, začali utíkat," vzpomínal na úterní podvečer prodavač, který je zároveň spolumajitel firmy.

Trojice se honila uličkami až ke kilometr vzdálené čerpací stanici, kde se zloději rozdělili. "Běžel jsem dál za tím, který vzal peníze. Když jsem byl za ním asi dvacet metrů, sebral jsem ze země kameny a začal je po něm házet. Utíkající muž se zastavil, vyklepal z bundy peníze a dal se zase na útěk," pokračoval prodavač.

Dál už se za ním nehnal. "Posbíral jsem bankovky, až na nějaké drobné to bylo všechno, a počkal na policisty, které jsme za běhu volal z mobilu. Oba zloděje jsem jim potom popsal," uzavřel prodavač.

Podle informací Mariny Hábrové z plzeňského policejního ředitelství jednoho z pachatelů kriminalisté zadrželi. "Jde o dvacetiletého mladíka, který bude obviněn z krádeže," upřesnila Hábrová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám